Over Ons

De kennismaking met Arganolie

Heel toevallig, of misschien ook niet is arganolie een product dat wij vroeger al in huis hadden. Onze ouders kochten dit in Marokko. Zowel culinaire arganolie als de cosmetische arganolie was erg in trek bij ons thuis en al snel merkten wij dat vrienden hier ook in geïnteresseerd waren.    

In 2005 besloten onze ouders voor het eerst om Arganolie naar Nederland te transporteren en hier in Nederland te verkopen, enkele liters pure arganolie van de boer, namen wij mee in de bekende 5 liter waterflessen. Deze bottelden wij over voor vrienden, familie en klanten. Arganolie was voor ons geen hoofdproduct, wij handelden toen der tijd in levensmiddelen en andere producten op de Utrechtse markt. Alhoewel de vraag naar arganolie nog steeds hoog was, besloot onze vader te stoppen met de handel door de destijds lastige infrastructuur van Marokko naar Nederland.

Het begin van Aurgan

De handelsdrift is ons doorgegeven en de interesse in de olie ook. In 2017 besloten wij om ons te richten op eerlijke, duurzame & natuurlijke producten. Wij proberen dit zo goed mogelijk te doen met onze chemische achtergrond. Wij zijn gefascineerd door de stoffen die aanwezig zijn in de natuur. De meeste cosmetische producten bevatten namelijk ook een chemische actieve stof, die eigenlijk een namaak is van de stoffen die in de natuur aanwezig zijn. Door middel van onderzoek naar producten uit de natuur met een sterke cosmetische en gezonde werking wilden wij een assortiment samenstellen.  

Arganolie past goed in dit rijtje samen met andere natuurlijke producten uit Marokko, zoals de ghassoul en sabon beldi. Marokko is immers een land dat bekend staat om de hammams (badplaatsen). Nadat wij goed onderzoek hebben gedaan zijn wij terecht gekomen bij leveranciers die alleen 100% natuurlijke producten produceren en nauw samenwerken met de Arganboeren uit de regio.  Inmiddels is het assortiment zo uitgebreid dat wij een optimale verzorgingslijn aanbieden. 

Doel & Missie

Wij willen vooral een natuurlijk alternatief bieden voor verzorgingsproducten. Dit blijkt in de praktijk echter soms lastig te zijn. Wij verbeteren continu formules en verpakkingen en streven naar complete duurzaamheid en een neutrale footprint. Op onze site kunt u uitgebreide en transparante informatie terugvinden over de eigenschappen en werking van de ingrediënten die in onze producten verwerkt zijn.

Ons doel is om consumenten bewust te maken van de natuurlijke werking van Aurgan-producten en  om duurzame producten aan te bieden die aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Wij willen de manier veranderen hoe er naar zelfverzorging gekeken wordt. In deze industrie worden er namelijk veel controversiële handelingen verricht. Denk hierbij aan de bekende zaken zoals de onverantwoorde vervaardiging van palmolie, dierproeven en het promoten van de verkeerde body images.

De producten die wij aanschaffen worden tegen eerlijke prijzen gekocht, waarbij de boeren & lokale bevolking hun eerlijke deel krijgen en niet worden uitgebuit. Ook controleren wij de ingredienten op herkomst van de grondstoffen. Wij geloven namelijk dat je alleen échte succes  kan halen uit duurzaamheid in zowel milieu als in lokale gemeenschappen.

Neem gerust contact op

Onze producten kunt u veilig en snel bestellen via onze website. Heeft u liever eerst nog deskundig advies? Chat dan met één van onze medewerkers, zij staan u graag te woord.